24 Ağustos 2014 Pazar

ÖZEL DERS

ÖZEL DERS


Özel ders; öğrencinin herhangi bir derste ya da konuda sınıf ortamında gerekli başarıyı veya performansı gösterememesi durumunda yapılan bire bir takviyedir.

Özel Ders Neden Gereklidir?


Özel dersi; sadece zayıf öğrencinin alması zorunluluğu yanlıştır. İyi veya çok iyi öğrencilere de aynı şekilde özel ders takviyesi yapmalıdır. Çünkü öğrencinin aldığı 1 saatlik özel ders;  5–6 saatlik sınıf dersine bedeldir. Öğretmen, öğrenci ile görüştüğünde onunla empati kurup, nasıl bir çalışma metodu uygulanacağını net görür. Bunun dışında gereksiz ve öğrencinin bildiği bölümleri hızlı geçip sorun tespit ettiği noktalara yoğunlaşabilir. Özel dersin öğrenciye gelecek eğitim yılları için sağladığı pek çok fayda vardır.

Özel Dersin Özellikleri


Özel derslerin en önemli özelliği bire bir oluşudur ve bu nedenle öğretmen, öğrenciyle özel olarak ilgilenir öğrenciye özel olarak ilgi gösterir böylece daha verimli bir ders saati geçirilmiş olur. Bunun yanı sıra kuvvetli bir öğretmen-öğrenci ilişkisi oluşacağı için öğrencinin derse olan ön yargısı da zamanla kırılır ve öğrencinin konsantrasyonu ve derse ilgisi artar.

Daha detaylı bilgi için ana sayfamızdaki size uygun mail adresinden bize ulaşabilirsiniz.


Skypeogretmenim.com Ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder